94.9 Açık Radyo'nun punk-tarih programı. Her program hayatı üreten işçilerin tarihini anlatıyor, işçi sınıfının çocuklarının müziklerini çalıyoruz. Her Pazar 21-22 arası...

15 Ağustos 2010 Pazar

15 Ağustos Pankart'ının konusu Angry Brigade

Açık Radyo'nun punk-tarih programı Pankart'ın 15 Ağustos tarihli bölümünde 1970'ler İngiltere'sinin küçük ama etkin anarşist örgütlerinden Angry Brigade'i konuşacağız.

Angry Brigade, Situationist International (SI) gibi sanat ve felsefe akımlarından, King Mob ve Motherfuckers gibi sokak oluşumlarından beslenen bir anarşist topluluktu. SI'ın yarattığı eylemleştirilmiş sanat ya da stilize edilmiş eylem anlayışından beslenen örgüt, öncüllerinden daha radikal bir eylemlilik tarzı benimsedi. Kızıl Tugaylar, Baader-Meinhof gibi çağdaşlarına benzer tavırlar sergilese de Angry Brigade, insanları değil mülkiyeti hedef aldı. Örgüt, aktif olduğu 1970-1972 yılları arasında yüz kadar bombalama olayına karışırken, bu olaylarda tek bir kişi bile ölmedi.

Angry Brigade her ne kadar etkinliği ve eylemleri tartışılsa da, günümüzün muhalif hareketlerine stil ve felsefe olarak büyük katkı yapmış bir örgüt. Tarih kitaplarının genelde pas geçtiği bu örgütü, sanat-eylem ilişkisini benzer bir şekilde 1980'lerde yeniden kuran anarşist müzik kolektifi Crass eşliğinde dinleyeceğiz.

Ayrıca zaferle sonuçlanan Çel-Mer işçi direnişiyle ilgili geçtiğimiz hafta yaptığımız programa şirketin halkla ilişkiler timlerinden gelen suçlamalara da bu hafta yanıt vereceğiz.

Pankart her Pazar 21-22 arası Açık Radyo'da...

PLAYLIST

CRASS - NAGASAKI NIGHTMARE
RASHIT - RUTİN HAYAT
CRASS - MAJOR GENERAL DISPAIR
CRASS - SO WHAT
CRASS - BEG YOUR PARDON
CRASS - PUNK IS DEAD
CRASS - BOMB PLUS BOMB TAPE
CRASS - DO THEY OWE US A LIVING?
CRASS - SHEEP FARMING IN THE FALKLANDS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder