94.9 Açık Radyo'nun punk-tarih programı. Her program hayatı üreten işçilerin tarihini anlatıyor, işçi sınıfının çocuklarının müziklerini çalıyoruz. Her Pazar 21-22 arası...

18 Temmuz 2010 Pazar

18 Temmuz Pankart'ının konusu Hayvan Deneyleri

Açık Radyo'nun Punk-tarih programı Pankart'ta konumuz bu hafta Hayvan Deneyleri.

12 Temmuz Radikal Gazetesi'nde çıkan Serkan Ocak imzalı bir "haber", Türkiye'de hayvan deneyleri için kobay üreten bir veteriner hekimin varlığından bahsediyor ve arkasına "iş dünyasının büyük desteğini alan" bu "girişimci"nin yaptıkları bir propaganda metni havasında, ballandıra ballandıra anlatıyordu. Bu utanç verici gazetecilik örneğinin üzerine Pankart'ın önümüzdeki iki bölümünü Hayvan Özgürleşmesi'ne ayırmaya karar verdik.

Bu serinin ilk bölümünde hayvan deneylerinin etikdışılığından, bilimsel tutarsızlığından bahsedeceğiz. İnsan sağlığı ve hayatı açısından hiçbir zaman kesin ve doğru sonuç veremeyen ve çoğu zaman doğruluk ihtimali yazı-tura atmanın bile altında kalan bu deneyler niye yapılıyor? Hayvan deneyleri gerçekten bize propagandasının yapıldığı gibi kaçınılmaz mı? Bizim gibi doğan, büyüyen ve acı çeken bir varlığı öldürme hakkımız gerçekten var mı?

Bu konuyu Veteriner Hekim Ali Battal'la konuşacağız. Programın müzikleri ise hayvan deneyleri karşıtı Vegan Punk gruplarından gelecek.

Pankart, her Pazar 21-22 arası 94.9 Açık Radyo'da...

PROGRAM PLAYLISTI


HUMANIFESTO – ARTIFICIAL NEED

CANINUS – HUMAN RAWHIDE
,
CONFLICT – TOUGH SHIT MICKEY

LOS FASTIDIOS – ANIMAL LIBERATION

OI POLLOI – ANARCHO PIE

PROPAGANDHI – APPARENTLY I'M “A P.C FASCIST”

OI POLLOI – STOP VIVISECTION NOW


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder